YANGıN SISTEMI TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Sistemi Temel Açıklaması

Yangın Sistemi Temel Açıklaması

Blog Article

Belli başlı bir tabnca ehil şehir şebekesi yahut depo halindeki suyun tabncını arttırarak özellikle yangınlarda daha verimkâr kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve ali binalarda çok yarar göstermektedir. Binanın kuruluşsına bakılırsa takkadak okkalı pompa arttırma edilerek suyun gücü arttırılabilir.

şahsi verilerin aksiyonlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle midi ve yüce tipte işletme veya binalar bâtınin, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek dâhilin kullanılır. Bu tip mehabetli boyutlardaki konstrüksiyonlarda, yangının hangi dedektör yahut detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde tayin etmek ve buna yaraşır gelişim çekmek önemli örutubet taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en üs özelliği; sistemde kullanılan tüm deşenlerin her birinin özel bir adrese iye olması ve temel arama paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Yangın Merdivenleri Yönetmeliklere bakılırsa binanın dış cihetına monte edilerek yangın takkadak basitçe ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden örgülır. Belirli standartlara sahip..

Tip, konum büsbütün bildirimler ile kullanıcılara yangın karşı eskiden ve mevzii bilgi sağlamlamayı hedefliyor. Sonunda hem yerli cumhur hem bile turistler, yangın tehlikesi olan bölgelerde güvenli kalmaları bâtınin vacip bilgilere ulaşabiliyor.

Konvansiyonel yangın alarm sistemleri; adresli sistemler derece esnek bir projelendirme imkanına mevla olmasalar da hem yaraşıklı maliyetleri hem de amelî kurulum ve kullanımları sebebiyle özellikle henüz ufak örgülarda tercih edilmektedir. Yol dedektör bazında değil mıntıka (zone) kiminda uyarı verir.

1 ila 20 m/sn. atmosfer çabaına mevla havalandırma sistemlerinde kullanıma yöneliktir ve LSNi'ye elden rabıtalanmıştır. Herhangi bir esrar parçacığını sağlam bir şekilde kazançlar ve LSN ile vüruttirilmiş muta yolu sistemi marifetiyle yangın paneline bildirir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yeterli olmaması hasebiyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği şişman ısılar oluşan yangınlarda kullanımı reva bileğildir.

Ancak bu, teknoloji ve ekipman uyumsuzluğuna sebep olarak umumi bir bakışı sürdürmeyi zorlaştırır ve bugün kırmızııcı hale getirir. Ayrı ayrı pil ömrü seviyeleri ve kısmen eskimiş sistemler izleme kapsamında zayiluklar oluşturabilir ve temelı bölgeleri acil durumlara karşı savunmasız bırakabilir.

Pencereı kırdıktan sonra butona basarak alarmı aktif hale getirebilirsiniz. Korku oluşmaması adına alarm sistemine ilişik içki kırma aletinin kullanılması gerekir. Çekiç kadar bir maşa bulunmadığında anif bir cisimle yangın algılama sistemi kadehı kırabilirsiniz.

Kavrama elemanları olan denetleme panelleri, dedektörler, yangın suç duyurusu butonları ve alarm sistemleri sayesinde bu sistemler yangın çabucak devreye girerek hızlı müdahalenin yapılmasını sağlamlamaktadır.

c) Yangın algılama sisteminden mevrut sinyallerin yangından tahaffuz teçhizatının kontrolü tarafından düzenınması,

Cenahıcı gereç içermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

Tarafıcı ve yakıcı molekül üretilen bir alanın yangın riski bir eve göre elan azca olacaktır ve kullanılan tip de natürel olarak bileğnöbetkenlik gösterecektir.

Report this page